• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

SM Feva

SM i RS Feva gick i helgen. Tanken var att Axel och Isac skulle vara med men Isac blev sjuk så starten såg ut att inte bli av. Feva är dock en öppen klass där alla oavsett ålder är välkomna även om merparten av de seglande är juniorer. En tanke att jag skulle segla i stället för Isac kom upp. Så på torsdagen gjorde vi ett försök jag och Axel vilket inte resulterade i någon succé direkt men att det faktiskt var möjligt. Det skall dock tilläggas att jag var mer tänd på det hela än Axel. Att byta gast från en 35 kg tung elitgymnast till en 75-80 kg tung SJ-buss var kanske inte hans favoritscenario.

I alla fall kom vi upp på lördagen vilken började i sol och knappt 3 m/s och de första racen slutade med resultat ganska långt bak. Sen ökade vindarna snabbt och vi såg vår chans men i starten på 3:e racet är vi tvingade att göra ett snabbt slag och SJ-bussen hinner inte med över vilket gör att vi välter och ytterligare en placering långt bak är ett faktum. Efter detta bad är vi rätt kalla och seglar in för paus då vi också tänkte byta kläder men på väg in meddelar man att tävlingsledningen har ändrat sig och pausen uteblir. Vi hinner bara i land för att hämta en macka och sen iväg igen. Nu är vindarna uppe i 10-14 m/s och vi går bra på kryssen men gör ytterligare en dipp på länsen och Axel fryser nu så han skakar och vi bestämmer oss för att bryta resten av seglingarna.

Söndagen börjar sedan med ca 6 m/s och det går ganska bra för oss vi landar på en 16:e Plats. I målgången så brochar vi ganska rejält dock utan att välta men Axel slår i handleden rätt hårt. Vi provar ytterligare ett race då med sj-bussen som rorsman men det racet blir bortdömt då kommunikationen mellan start och målfartyg om antalet kryssar har falerat. Där efter väljer vi att plocka ihop då Axel har ont.

Ja så någon större succé gjorde vi kanske inte men vi fick träna start med 35 andra båtar på startlinjen och att hissa gennaker med 10 andra båtar vid märket så någon nytta gjorde det säkert.
Ett stort tack till Axel som ändå lät mig vara med trots bristande kunskap/fysik.

Resultat mm finns på www.rsfeva.se

/JKs utsände – SJ-bussen

Kommenteringen är stängd