• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Nu drar det igång

Nu närmar sig jubileumsårets största entypsarrangemang. GP/ Eurocupfinal i Zoom8 seglas i helgen här i HSS. Hela 38 båtar är anmälda med seglare från Sverige, Danmark och Rumänien. Jag tycker det är ganska fantastiskt att fyra seglare från Rumänien åker upp till oss för att segla. Det är ett blandat fält med allt från nya seglare i klassen till den yppersta eliten. Årets världsmästare Carsten Faubel, bronsmedaljören Hanna Johansson, VM 4:an Christian Knaack, samt ledaren i GP-serien Cajsa Svensdotter, är några av de meriterade namnen. Våra seglare, Emelie Carlsson, Martin Baerveldt och inhopparen från Optimistklassen, Sandra Baerveldt kommer att få hårt motstånd på hemmaplan. Emelie och Martin körde sista träningspasset på torsdagen. 6 seglingar är planerade och väderutsikterna ser fina ut. Jolleseglingar blir lite cirkus med alla följebåtar, coacher och förälkdrar. Det lär bli full aktivitet i hamnen. Vi har själva dragit ihop 6 båtar för att genomföra det hela. Det kräver ganska många funktionärer och glädjande nog har många ställt upp, både på havet och i land. Att arrangera internationella kappseglingar är fasligt komplicerat om man ska följa alla regler och förordningar från seglarförbundet. Vi har varit tvugna att ta hjälp uteifrån i form av seglingsledare Tommy Johansson och domare Berndt Öjerborn, båda från RÅSS. Tävlingsledare blir Mats Påhlsson.

Peter Carlsson


Foto Thomas Johansson www.vinnaltfoto.se

Kommenteringen är stängd