• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

I mesta laget


Samtliga bilder Fotograf: Thomas Johansson www.vinnaltfoto.se

Tisdagens träning var väl på gränsen, eller över gränsen för vad en Zoom klarar. Jag gissar på 20 m/s. Emelie ville testa så jag och Thoya tog ribben, och så gav vi oss ut. Jag hade en liten baktanke om att det kunde bli lite häftiga bilder med en riktig fotograf i båten. Som ni ser funkade den biten utmärkt. Seglingen gick fint men det var lite problem med platt slör och läns. Båten är nog i kortaste laget under såpass extrema förhållanden. Det är svårt att hålla nosen över ytan när det trycker på som värst. En annan lustig Zoomegenskap visade sig i ett slag. Det blev lite väl mycket rullvändning och vinden fick tag i själva skrovet och välte båten. Eftersom den flyter så högt började den rulla runt med masten omväxlande rakt nedåt och rakt upp. Jag tror det blev 6-7 varv innan vi lyckades stoppa den. Man har inte en chans att simma ifatt den. Det behövs definitivt följebåt när det drar i rejält. Infärden fick ske med nedtagen mast eftersom bommen fått sig en omgång. Jaja, Emelie var glad och nöjd efter äventyret. Det är kul att tänja på gränserna.

Peter Carlsson


Man får inte vara rädd för att bli blöt.


Det gäller att hålla sig långt bak för att inte dyka.


En hårt plågad bom.


Slit o släp.


Fotograf: Thomas Johansson www.vinnaltfoto.se

Kommenteringen är stängd