• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

HSS finns nu på Twitter

Follow dannibig on Twitter
HSS finns nu även på Twitter. Ni följer HSS genom att gå till http://twitter.com/hss1910.

Vad ska då detta vara bra för?
Twitter är en så kallad microblogg där man kan skriva max 140 tecken. Det gör att man håller informationen kort och koncis. Tanken är att vi via Twitter ska kunna få ut bilder, nyheter och händelser som är för små för att få en plats på hemsidan, men som ändå är värda att uppmärksammas. Det kan vara allt ifrån att utbyggnaden av altanen är klar till att Roger Thein vann tisdagsseglingen. Igen. Ni som inte kan få nog av informationen på HSS hemsida kommer att uppskatta ett besök på HSS Twitterkonto lite då och då. Ni som nöjer er med att endast få reda på det viktigaste som händer inom klubben klarar er bra med att besöka HSS hemsida.

Twitter är även ett väldigt snabbt medium. Genom att använda dagens moderna mobiltelefoner kan man blixtsnabbt få ut informationen.

Hur följer man då HSS på Twitter?
Man behöver inte själv vara registrerad på Twitter för att följa HSS Twitter, utan det går alltid att följa HSS Twitterkonto genom att gå till http://twitter.com/hss1910 med sin webbläsare. Mer aktiva Twitteranvändare kan använda speciella program eller appar för att enklare få koll på flera konton som man följer. Exempel på sådana är Tweetie som finns både för Mac och iPhone.

Hur kan jag lära mig mer om Twitter?
I början innan polletten trillat ner kan Twitter verka som rena grekiskan. Som tur är finns det massvis med bra artiklar man kan läsa för att lära sig mer om hur Twitter fungerar:

http://ohsohightech.se/vad-ar-twitter/
http://danielkjellsson.com/?p=191
http://www.socialmedias.se/vad-ar-egentligen-twitter/
http://www.petterknutsson.se/2009/04/vad-ar-det-dar-twitter-egentligen/

Vilka fler intressanta Twitterkonton med seglingsinriktning finns det?
Det finns hur många som helst. Här kommer ett litet axplock:
Artemis Racing
Blur
Anders Dahlsjö
Puma Ocean Racing
Volvo Ocean Race
Paul Cayard
34th America’s Cup
Tylösegling
Letto di Pletto A31
Halmstad Weather

Kommenteringen är stängd