• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Nytt anmälningssystem

Under vintern har vi jobbat med att ta fram ett nytt anmälningssystem för kappseglingar. Tidigare har anmälningarna kommit in på alla möjliga sätt, tex anslagstavlan i klubbhuset, gästboken på hemsidan och andra mer eller mindre nogräknade sätt. Problemet med detta är att det är svårt för alla intresserade att få en överblick innan start hur många som anmält sig och vilka båtar som är anmälda.

Eftersom det brukar vara så att ju fler som är anmälda till en kappsegling, desto fler vill anmäla sig, så ville vi ha ett öppet system där man enkelt kan se vilka som är anmälda.

Genom att ha ett smart anmälningssystem kan vi sedan få ut informationen på olika sätt, tex via så kallade widgets (små rutor som visar information, se rutan här om Tylön Runt), som vi nu har lagt in på exempelvis startsidan för att visa hur många som är anmälda till Jubiléumsregattan. Detta gör att vi på ett enkelt och automatiskt sätt kan visa på många olika sidor hur många som är anmälda till olika regattor, och vi får en enkel väg in i systemet för att smidigt kunna anmäla sig.

Vi hoppas att detta i slutändan ska leda till att fler vill vara med i våra kappseglingar.

Anmälning till kappseglingarna sker nu på denna sida, som ni hittar under “Kappsegling” – “Anmälan”.

Man anmäler sig genom att först klicka på en regatta. Då ser man vilka som är anmälda och kan enkelt anmäla sig genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen. Där fyller man sedan i sina uppgifter och klickar på “Spara”. I listan över båtar finns alla båtar som är med i SSF:s SRS/LYS-lista. Om man har en båt som inte finns med där så kan man enkelt lägga till sin båt genom att klicka på “Lägg till båt”. Där fyller man då i uppgifterna om sin båt och nästa gång som man vill anmäla sig ligger båten sparad. Det går även att göra avdrag för spinnaker eller gennaker (beroende på vilken båttyp man har) om det är möjligt för den specifika tävlingen.

Är det några synpunkter, problem eller frågor om systemet, tveka inte att höra av er till Daniel Stenholm på daniel@stenholm.net.

/Kappseglingskommittén

Kommenteringen är stängd