• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Zoom Eurocup och GP

Emelie och Martin seglade i Ängelholm i helgen. Det var kombinerat GP och Eurocup för Zoom samtidigt som Optimisterna hade sitt första rikskval för 2010. 108 Optimister och 30 Zoomar gjorde det riktigt trångt på slipen i Ängelholm. Lördagen bjöd på utmärkt seglarväder med 6-7 m/s ostlig vind, platt vatten med intressanta vrid. Min gissning inför regattan var att Emelie skulle komma bland de fem första, och det grusades direkt i första seglingen när skotskenan rök av på mitten. Hon tog sig i mål som 9:a. Inför 2:a seglingen hade hon egenhändigt lagat med 3mm dyneema, tejp och en fast nyckel. Lagningen höll i de resterande tre seglingarna, men hon var mycket missnöjd med framför allt höjden. Jag vet inte, kanske flexade det hela så att bettet uteblev. Lördagens serie blev för Emelie 9:a, 11:a, 18 och 11:a. Martin kom 17:e, 22:a, 26:a och 20:e. Ny skotskena fanns i bilen och monterades efter seglingarna. Två seglingar återstod på söndagen. Det var samma vindriktning men någon sekundmeter svagare samt regn. Nu var det upp till bevis med hel båt, och jodå, nu fungerade båten som den skulle och det blev en 5:a i den första och en 2:a i sista. Skön avslutning på kappseglingssäsongen. Martin seglade in på 18:e och 19:e i de sista racen. Emelie slutade som 9:a och Martin som 19:e. Vann gjorde Lau Zachariassen följd av Sebastian Knaack och Stephanie Rahbek Hansen.

Emelie på väg ut till första seglingen.

Martin i 187 på halvvinden.

Zoomar före start.

Fin start av 165 i sista seglingen. foto Morgan Sundèn

Emelie 3:a vid kryssmärket i sista seglingen.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd