• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

3:a på Lag SM

Lag SM i Optimist och Zoom är en årligen återkommande tillställning som avgörs på höstkanten. Man seglar en utslagsserie med trebåtslag. HSS var representerade i Zoom med “Team Halmstad”. Laget som inte var inte ett renodlat Halmstadlag bestod av Emelie Carlsson, nya tränaren Gustav Dahlborg och Sofia Falkendal från Rådasjön. Seglingarna gick i Kullavik och avgjordes i relativt friska, västliga vindar. Lagsegling skiljer sig mycket från vanlig segling, det påminner lite om matchracing när det gäller aggressivitet och intensitet. Det gäller att få tio poäng eller mindre. Den egna placeringen är inte det viktigaste, huvudsaken är att laget tillsammans får högst tio poäng. Seglingarna direktdömdes på havet och det delades ut ett och annat straff i de täta dusterna. Det gäller att kunna regelboken. Vann det hela gjorde Sebastian Knaack, Gustav Larsson och Alexander Falkendal (bror till Sofia) från Rådasjön. Medlemmarna i Team Halmstad var inte helnöjda med resultatet men när det fått sjunka in är nog bronsplatsen inte så tokig ändå. Trea på SM är väl inte så dåligt?

Sofia, Gustav och Emelie.

Taktiksnack mellan seglingarna. Gustav 89, Sofia 191, Emelie 165.

Trevlig bild ur HSS perspektiv. 1:a, 2:a, 3:a

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd