• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Lilla Tjörn Runt

Dagen före Tjörn Runt seglar man Lilla Tjörn Runt i jolleklasserna Optimist, RS Tera, Zoom8 och RS Feva. Det är en trevlig seglarfest med över 300 båtar. Banan går runt Stenungsön med start och mål på samma ställe utanför Stenungsunds segelsällskap. Vinden var svag NNO och för andra gången i seglingens 25åriga historia seglades banan motsols, vilket inledningsvis innebar kryss i strulig svag vind. Varvet runt Stenungsön är ca. 5 distansminuter. Som omväxling kan det vara kul att köra ett distansrace med jollar och de flesta verka ta det som rolig avkoppling från de vanliga banracen. HSS representerades av Sandra och Niklas Baerveldt i Optimist och Emelie Carlsson och Martin Baerveldt i Zoom. Sandra lyckades bli 12:a i sin startgrupp av 42 och Niklas kom 26:a i sin grupp med 37 båtar. I totalresultatet med 232 Optimister slutade Niklas 94:a och Sandra 120. I gruppen med 20 Zoomar blev Emelie 5:a och Martin 15:e.

Jobbig segling i sundet efter starten. Huvudsakligen var det kryss, men just här är det halvvind.

Emelie i 165 på väg mot mål. Oscar Bengtsson i 170 kom delad 3:a. Det var ganska tätt vid målgången så det blev två treor och ingen fyra.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd