• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Emelie bästa svenska på VM.

Sista seglingen gick i mycket lätt vind.

Bästa svenska Zoomtjej !!!

12 planerade seglingar blev bara 8 på Zoom VM i Träslöv. Hård vind och besvärlig sjö stökade till programmet rejält. Tävlingen genomfördes i vindstyrkor mellan 1 och 20 m/s så man täckte in hela vindregistret. Gott och väl. PÅ VM seglar pojkar och flickor i skilda fält så man skulle kora två världsmästare. 60 flickor och 94 pojkar hade samlats i Träslöv. HSS seglarna Alexandra Larsson, Emelie Carlsson och Martin Baerveldt var på plats för att mäta sig med världseliten. Det blev Danskt och Norskt i toppen med Trine Bentzen och Mathias Haugstad överst på pallen. Ryssen Alexander Shelting ledde inför sista seglingen, som avslutades i nästan stiltje, och gjorde sitt sämsta race (41:a) och så var hans dag förstörd. Han missade guldet med tre poäng. Av HSS seglarna lyckades Emelie bäst med en 17:e plats. Hon var bäst av Svenskorna med SM vinnaren Hanna Johansson hack i häl på 19:e plats. Alexandra som inledde svagt, men seglade bättre på slutet, kom 36:a och Martin 81:a. Summeringen för Emelies del är att det var fantastiskt roligt att vara först bland svenskarna, men där var ju ytterligare 16 seglare att besegra. Det blir mer vinterträning framöver.

JK-redaktionen

Kommenteringen är stängd