• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

JSM Optimist

Så var då JSM avklarat och för Emelies del är Optimistkarriären avslutad. JSM är Sveriges största juniorarrangemang med totalt ca 500 deltagare, varav 220 Optimister med drygt 80 flickor och 140 pojkar. Optimisterna kör kval i fem seglingar där den bättre halvan kommer till guldfinal och resten till silverfinal. Pojkar och flickor seglar var för sig. De första två dagarna, under kvalen, var det mycket lätta skiftande vindar. Sandra överraskade positivt med att ligga tvåa efter första dagen. Fantastiskt bra. Till slut blev det så att Sandra och Emelie kom till guldfinalen och Niklas till silvergruppen. JSM är ett breddarrangemang med en blandning av elit och relativt färska seglare. Kanske var det därför man lade ganska korta banor. I kortaste laget i mina ögon. De fem finalselingarna gick mestadels i relativt friska vindar med krabb sjö. Sandra slutade 49:a i guldgruppen och Emelie 9:a. Niklas kom 37:a i sin grupp. Förra året var Emelie överlycklig för en 11:a och nu tycker hon att 9:a är ok, men inte mer. Kraven stiger. Jag tycker att det duger bra att vara topp 10 i Sveriges största klass. Nu är det som sagt tyvärr slut med Optimist för Emelies del. Det känns som att hon slutar mitt i en stigande utvecklingskurva. Hon väger bra, 48 kg, och har absolut inte tröttnat på båten (Inte jag heller. Jag tycker fortfarande att det är otroligt intressant med finliret när det gäller trim och teknik i Optimist.)men 15 årsgräns gäller. Nu blir det Zoom resten av säsongen (där jag också tror att hon har optimal vikt) och så småningom blir det väl E-jolle. Rapporter kommer från Zoombanan där Martin och Axel seglade, och från Alexandra, Hanna och Hampus i E-jollegänget.

Sandra i 4131 och Emelie i 4265 med Anton i coachbåten.

Var är alla de andra?

Insegling efter första finaldagen.

Kul att vara med bland pristagarna.

Peter

Kommenteringen är stängd