• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Sveriges bästa Optimistseglare

I och med helgens seglingar i Västerås är Optimisternas kvalserie avslutad. 19 seglingar av 21 planerade är genomförda i skiftande förhållande. Från riktig lättvind till övre gränsen för vad man seglar i, och allt däremellan. Det känns som en tuff utslagsgivande serie. Under några år har man kört i grupper med 50-60 i varje start men i hela den här serien har hela fältet startat samtidigt. Över 100 båtar på linjen. Det är nog riktigt, meningen är ju att sålla fram seglare som kan hävda sig internationellt i stora fält. I Västerås seglades 4 seglingar på lördagen och söndagen ägnades åt att vänta på vind. Ett startförsök gjordes på eftermiddagen men vinden tröt efter halva första kryssen. Från HSS är det Emelie som seglat serien och hon slutade som 8:a i laget för nordiska mästerskapet. Strålande utvecklingskurva.

Sveriges bästa Optimistseglare på gruppfoto, och där är Emelie med. (trea från höger). Började i HSS seglarskola 2006 och har sedan dess seglat i stort sett oavbrutet.

Nu återstår bara ett par seglingar innan hon fyller 15 och blir Optimistpensionär.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd