• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Rikskval Optimist

Optimisterna seglade sitt andra rikskval i Marstrand i helgen. Första kvalet gick i Mariestad i höstas och det sista går i Västerås om två veckor. 120 seglare har kvalat via regionkvalen och gör upp om platserna till de internationella mästerskapen. 21 delseglingar, varav 9 seglades i helgen. Emelie gjorde sitt bästa rikskval och blev 9:a av flickorna och 35:a totalt. Det verkar det som hon har hittat bra fart och hon seglade upp sig i de flesta seglingarna. Nu tror jag hon går lika fort som de bästa. Starterna satt överlag inte så bra och där finns mer att hämta. Eftersom man inte har någon gruppindelning är det rätt hetsigt med över 100 båtar på linjen. Emelie är inte blyg i starterna utan håller sig framme i röran, men acceleration och timing är extremt kritiskt och när det fungerar bättre tror jag hon kommer vara med betydligt högre upp. Det var mängder med omstarter och jag tror att alla racen utom det första startades under blackflag. Även i det första var många över men bara Emelie dömdes för tjuvstart. Jaja, sånt händer. E-jollarna körde sin elitserie samtidigt så vi camperade med Hampus, Anna och Larssons. (i ett mycket litet, men charmigt hus) Efter seglingarna bar det av till Ängelholm med båten. Emelie ska bo hos Hanna och praoa på seglingsgymnasiet en vecka.

Massor med segel. (samtliga med fathead)

Marstrandsfjorden kan vara ganska skvalpig.

Paussnack med Klara Wester från Lerum. Hennes pappa och jag var arga konkurrenter, och goda vänner i Fireball på 80-talet.

Positiv inställning efter en lyckad segling.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd