• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Zoomrapport från Stenungsund

Årets första tävling för Emelies del är avklarad. SSZCS är det krångliga namnet på Zoomregattan i Stenungsund. Det är en internationell regatta för Optimist, Zoom, E-jolle och OK. 302 seglare från fyra länder gör detta till den största regattan efter JSM. För Zoomarna var det den första seglingen i GP-serien 2009. Hampus, Hanna och Alexandra var de övriga HSS-seglarna på plats, men i E-jollar. Det kommer rapport från E-jollebanan. Emelie slutade som 10:a (6:e svensk) av 31. Detta var hennes andra Zoomregatta och hon är helnöjd med resultatet. (jag också) Om de yttre förhållandena kan man väl säga att det var broschyrväder på lördagen med blå himmel och 5 m/s. På söndagen däremot var det riktigt bistert. Kallt och blåsigt. Som vanligt bodde vi bra i Millbourns hus på Tjörn, och åt gott av Annas middagar. Närmaste tiden är det återgång till Optimist med rikskval och JSM på schemat.

Insegling efter lördagens 3:e segling. Båten är nypolerad av Stig Håkansson och blänkte som aldrig förr. Vi tackar.

De flesta kompisarna finns fortfarande bland Optimisterna. En pratstund mellan seglingarna är alltid trevligt.

Utsegling på söndagen. Vattnet utanför Stenungsund är fint för kappsegling, men utseglingen är lite väl lång.
Det gäller att spara på krafterna när det som här är kryss och mycket vind.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd