• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Lonelyheartsclub

Emelie körde ett pass i all ensamhet på Långfredagen. Skön vårvärme, sol och svag vind var förutsättningarna. Naturligtvis är det roligare om man är fler men ibland kan det vara ok att köra ensam. Att finslipa slag, gippar, lutning på länsen, rundningar osv. går utmärkt även om man är ensam. Optimisten är inte lättseglad om man ska ta ut det mesta. Sanningarna om placering i båten, trim och segel ändras under resans gång. Man kanske väger 25 kg när Optimistkarriären inleds och 50 när den avslutas. På en såpass liten båt (35 kg) är det naturligtvis en väsentlig skillnad. Passet avslutades med en halvtimmes ribträning. Det gäller ju att inte göra bort sig vid tilläggningarna när man ska vara instruktör på seglarskolan.

Lagom lutning på länsen ger minimalt motstånd och ett balanserat segelcentrum.

Långskeppsplaceringen är också känslig och varierar ganska mycket beroende på vind och vågor.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd