• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Fortfarande på tumanhand

Hampus och Emelie var ensamma även på torsdagsträningen. Superlättvind och solsken präglade det här passet. Emelie i Zoom och Hampus i E-jolle. Själv stod jag vid motorvägsavfarten i Getinge för att ta emot ett Optimistsegel av några som var på väg till Garda. Det vassaste enligt senaste rönen är ett Toni Tio (Spanska Quantum) Radial Heavy, om man väger runt 45 kg. Sista rycket i Optimist ska förhoppningsvis inte fallera på fel segel. Så för en obegriplig summa är vi nu ägare till ytterligare ett pyttelitet segel. (kanske läge för en mindre sinnesundersökning) Eftersom träningen sköttes helt utan inblandning av mig får jag gå på bilderna och försöka räkna ut vad som hände. Hampus tog alla bildena vilket förklarar att han inte är med på så många själv.

Mästerfotografen fotograferar sig själv. Akta så inte kameran åker i plurret.

Emelie

Hampus lånar ut sin båt som är häftigare än Zoomen.

I ett anfall av nostalgi, en bild på mig själv 1974. Jag tycker det är fascinerande att se min dotter i samma båttyp 35 år senare. Vi är båda 14 år på bilderna. Trämasten är efter en lång mellanperiod med aluminium utbytt mot kolfiber. Seglen är prassligare och annorlunda skurna, men fortfarande Dacron. Bägge är danska. Båtarna är svensktillverkade. Hampus båt är en Osis och min var en Calmar.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd