• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Dubbelslag

Det börjar bli rutin med ensamträning för Emelie, men på tisdag skall ordningen vara återställd med organiserad kvällsträning. Påskdagens pass blev Zoomsegling i (som vanligt) soligt väder och lätt sydlig vind. När man är själv är det lämligt att köra boathandling och söndagens pass bestod till största delen av slagträning. En del tid ägnades åt att göra dubbelslag. När man har gjort första rullslaget slutar man inte med upprätningen utan fortsätter rörelsen mot ett lovartslut, och påbörjar den andra vändningen i en följd. Väldigt elegant när det stämmer, och nyttigt i vissa situationer. Tex. när man nästan sträcker kryssmärket. Även om man inte använder det ofta innehåller det många svåra moment som är bra att behärska för den allmänna båtkontrollen.

Zoomen är liksom Optimisten kort, och därmed oerhört känslig för seglarens långskeppsplacering.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd