• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Rikskval Optimist

Sista helgen i Oktober körde Optimisterna riksval i Mariestad. 111 Optimistseglare i slutet av Oktober visar på klassens styrka. Emelie har kvalat genom regionkvalen, och var på plats för att försöka komma med till något av mästerskapen. VM, EM och JNoM är tävlingarna det handlar om. Realistiskt så är det om en plats i JNoM laget som gäller för Emelies del. På lördag morgon blåste det 12 m/s i medelvind och termometern visade 6 grader. Ganska kärvt läge. Det blir dessutom väldigt krabb sjö på Vänern. Man körde med gemensam start så det var en rejäl startlinje. Första kryssen i första seglingen blev lite väl lång och det blev en tung kryss i mycket vind och besvärlig sjö. Emelie kom på en fin 40:e plats. Tre hårda seglingar på Lördagen och tre i lite lättare vind på Söndagen genomfördes enligt schemat. Emelie slutade 54:a totalt och som 15:e flicka. Efter förra kvalserien var hon 21:a bland flickorna. I nuläget är det en JNoM plats, men det återstår två kval i vår.

Emelie

Lite lugnare på Söndagen.

Koll om ens eget nummer är uppskrivet på tavlan som visar vilka som åkt på black flag. Tråkig läsning för bla. Emelie i femte seglingen. Det blev till att vara åskådare i ett race.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd