• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Då var det klart..

Nu i veckan blev listan klar över vilka som kvalat till rikskvalen. Optimistklassen är väl den enda klassen där man kvalar till kvalen. Sverige är uppdelat i fem regioner (i praktiken fyra eftersom norra Sverige inte har någon större verksamhet) Regionkvalen genomfördes med 18 delseglingar på tre helger. Vad är det då man kvalar till på rikskvalen? Jo det gäller platserna till VM, EM och NoM. Rikskvalen består av 18 delseglingar delat på tre tillfällen, det första sista helgen i Oktober och de andra till våren. Det blir 120 deltagare, med gemensamma starter. Nu gäller att vässa armbågarna. Det blir ganska hårda tag i starter och rundningar. Av de 120 deltagarna är 39 flickor. Från HSS har Emelie Carlsson kvalat på 38:de plats av i snitt 77 deltagare i region fem.

Glad Emelie försöker dränka tränare Anton.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd