Familjen Hellekant med i Mästarnas Mästare 13-14 oktober

Den 13-14 oktober är det dags för Mästarnas Mästare i Marstrand, där alla som vunnit SM i en seglingsklass är inbjudna. Plus några wildcards såsom landslagsseglare och andra hot shots. Och självklart är Halmstads egna storseglande familj Hellekant med då de vann SM i CB 66 racer (en tävling som ju för övrigt arrangerades av HSS).

Halmstads Segelsällskap har fantastiskt duktiga seglare och klubben har varit med i Allsvenskan under de 4 säsonger som Allsvenskan har funnits. Där har familjen Hellekant, förutom såklart i CB66 Racer-klassen, uträttat stordåd, nu senast i Gottskär seglade de in på en fin fjärdeplats totalt bland OS-seglare och landslagsseglare. Formatet på Mästarnas Mästare är liknande det i Allsvenskan, med korta täta race i gennakerförsedda J/70-båtar. Det som skiljer tävlingarna åt är bland annat att i Mästarnas Mästare seglar 8 båtar samtidigt istället för 6, och att det är halvvindsstart, som på America’s Cup. Det ger nya taktiska klurigheter i starten som vi vanliga icke-America’s Cup-seglare inte är vana vid. Men Hellekantarna har säkert något ess i rockärmen där också. Den sedan länge samtrimmade familjen kommer säkerligen bli att räkna med, de är hyfsat vana vid J/70-båten och manövrarna sitter i ryggmärgen. Låt oss hoppas att det blir familjens favoritväder, nämligen hårdvind, så kommer de segla sportskjortan av de andra SM-vinnarna.

Se nu till att komma till Marstrand och heja fram HSS storseglare Christoffer Hellekant, Rebecca Hellekant, Alexandra Hellekant och Anders Hellekant till nya framgångar. Det kommer att bli en kanonhelg med mycket åskådare på land och spännande tävlingar på vattnet.

Och skulle ni inte ha vägarna förbi Marstrand kommer det att bli Sveriges förmodligen mest ambitiösa Live-sändning från en seglingstävling genom tiderna! Det blir drönare, kamera på vattnet, kommentatorer både på vattnet och land, studiosnack, intervjuer och analyser från Sveriges bästa seglare! Kolla in resultat och livesändningarna på http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/mastarnasmastare/.

Faktum är att vi i klubben har några personer som faktiskt vunnit Mästarnas Mästare en gång i tiden! Det är Peter Carlsson, Hubert Carlander och Jan Johansson som vann 1987, efter att de kvalificerat sig genom att vinna SM i H-båt. På den tiden seglade man Maxi Racer i Mästarnas Mästare, och det var 24 lag med. I år är det för övrigt rekordmånga deltagande lag, hela 48 stycken.

Förra året vann 470-gänget med bland annat VM-silvermedaljörerna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ombord, efter att de planat ikapp RS200-gänget på mållinjen.

Taggar:

Ett svar to “Familjen Hellekant med i Mästarnas Mästare 13-14 oktober”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/hssnu/public_html/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/comments.php(27): wp_list_comments('avatar_size=40&...') #7 /home/hssnu/public_ht in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php on line 62