Allsvenskan

Nu pågår delsegling tre i Allsvenskan. Kolla gärna hur det går för vårt lag. Gå in på Allsvenskans hemsida och följ seglingarna på trackningen. Efter sex seglingar ligger Halmstad på en fin 6:e plats. Seglingarna avgörs på Munksjön mitt i Jönköping. Hittills har det varit lätta skiftande vindar. Laget består av Christian Backhausen, Jörgen Preuss, Anna Gunnarsson och Calle Johansson.

Ett svar to “Allsvenskan”

 1. Sinbad Sjöfararen
  2017-08-29 at 06:02 #

  4 herrar tog sig till Munksjön i lördags. Via kaffestopp på marknaden i Klevhult, lotsade oss GPS-en och chauffören direkt till Tävlingsområdet. Väl på plats kunde vi konstatera att det var oerhört publikvänligt men vi utgjorde dessvärre mer än halvdelen av åskådarna. Förhållandena var svåra men de som brukar vara på topp var det trots allt. Det var eliten i svensk segling som var på plats och ”di våra” hade en spik och en 6:e plats när vi kom.
  Vi kunde sedan glädjande och med stolthet konstatera att den ena 2:e och 3:e platsen efter den andra, noterades i protokollet och i takt med det ökade vi omsättningen på de förplägnadsställen som fanns på kajen.
  Efter en bättre lunch i norra delen av Munksjön, där prova-på seglingar genomfördes och festivalyra präglade kajkanterna, såg vi att VI fortsatte varva bra placeringar utan oss som stöd. Men glass blev det inte.Vi låg och pendlade mellan 6:e och 8:e plats så vi kunde lämna Tändsticks staden med humöret på topp. Chauffören fick växla upp för han skulle ju varit på fest men ett samtal till värdinnan, som varit med förr, löste det.
  Vi vet nu att Anna, Calle, Preuss och Backe fixade en total 5:e plats, trots regattamiddag på lördagen och det är oerhört starkt. Annas taktiska beslut ger mersmak….
  Kanonbra seglat och nu ligger HSS totalt 8:a i Allsvenskan.
  Nästa seglats är i Gottskär den8:.e till 10:e september och med en besättning som Emelie P., Rebecka H., Hubbe och Hellekant, känner vi förståsigpåare oss mycket trygga.
  HSS är än en gång i topp i Sverige och vi kunde glädjande konstatera att våra båtar är i topp när det gäller utrustning och skick.
  Bra jobbat eller heter det kanske galet bra jobbat om inte sjukt bra joppat, typ…
  Kul också att Daniel Stenholm förmedlar bilder, levande och still. Tack Daniel.
  Sinbad

Svara